Skånes Dubbel DM

Det var dags för min sista tävling på rullskidor i juniorklassen H17-20 (redan till vintern går jag upp i klassen H21 där konkuransen är tuffare). Tävlingarna ägde rum på den fantastiska rullskidsarenan Ring Knutstorp det rörde sig dels om DM i klassisk stil, men också i skate ett par timmar senare. Det klassiska loppet med start 10.30 hade ett stort startfält med närmare 60 startande i olika klasser från H13-16 till H70. De flesta åkarna var skåningar, men där fanns också några riktigt starka åkare norrifrån. Som junior behövde jag bara köra fem varv så man kunde kanske tycka att jag kunde öppnat lite offensivare än jag gjorde. Kanske var jag också lite sliten efter gårdagens 50km trail-lopp. Jag tappade fort på den absoluta täten men bildade snart en klunga med Bengt, Håkan och Staffan i klubben. Inledningsvis hade de kört på i ett högre tempo än mig men nu tyckte jag att dom körde och ”såsade”, så jag försökte gå upp och dra där det gick extra långsamt för att ingen skulle komma ikapp bakifrån. På mitt sista varv körde jag ifrån dom och kom ikapp en trött Simon innan jag gick imål. Efter målgång körde jag till bilen för att hämta kameran och ta några bilder på dom andra som skulle köra 10 varv.

IMG_3663

Klungan som jag körde ifrån på slutet (Bengt, Håkan, Staffan och Simon)

Segrare i H21 blev Daniel Nordebo i sin första rullskidstävling (stora meriter på snö), två var Gustaf Pettersson och trea ännu en utomskåning Johannes Eklöf som spurtade ner Johannes Andersson på upploppet.

IMG_3588

1a H21 Daniel Nordebo

IMG_3598

2a Gustaf Pettersson

IMG_3601

3a blev Johannes Eklöf (tvåa i bilden) efter spurtstrid mot Johannes Andersson (först I bilden)

Efter fika och prisutdelning var det sedan dags för dagens andra start. Det var ett betydligt mindre startfält men där spetsen fanns kvar. Starten gick lugnare denna gången och jag fick chansen att hänga med i täten som fjärde man, iallafall ett halvt varv. Jag försökte sen dra upp Johannes (som fått en dålig start) till tätklungan men fick sen själv släppa och blev även passerad av Joakim Bydinger. Det var kul att köra skejt på motorbanan, så när jag varvade för femte gången kunde jag inte låta bli att köra fem varv till vilket innebar att jag slutade 6a totalt på långa sträckan.

IMGP2273

Jag vann fina priser från Alpina och Salomon

Resultaten för båda loppen finns här http://www6.idrottonline.se/IFSkiTeamSkane-Skidor/Egnanyheter/ResultatSkanesDubbelDM/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s