Hallandsåsen

På fredags kvällen körde vi mini- lägrets första pass på Actic Olympen i Lund. Gustav hade planerat ett pass där vi gick igenom några skivstångsövningar och avslutade med tabata intervaller på SkiErg. Jobbigt! Personalen på Actic var hjälpsamma, så vi fick gå in gratis och blev dessutom erbjudna ett eget gruppträningsrum.

Efter styrketräningen hämtade coach Håkan upp oss, med en inhyrd minibuss och vi körde norrut mot Laholm. Där skulle vi bo på ett trevligt litet gårdshotell med god mat och spa.

Nästa morgon efter frukost buffen var det dags för lägrets första rullskidspass. På tröga hjul stakade vi fram och tillbaka över Hallandsåsen i 47km med Håkan i följebil. Det var suveränt bra med följebil, man slapp släpa på vatten och kunde ta bilen nerför backen när det behövdes.

IMGP2277

Efter första gången upp för Hallandsåsen med övriga lägerdeltagare Gustaf, Simon, Henry, Johannes och Coach Håkan

Klockan 13.00 var det dags för lunch innan vi gav oss iväg på det andra passet för dagen. För min del blev det nog lite för kort vila alternativt lite för mycket lunch innan det andra passet som bestod av löpning och skidgång i backarna på Vallåsen.

IMGP2282

Vallåsen

På kvällen var det sen dags för spa och finmiddag!

På söndags morgonen åkte vi vidare mot Ring Knutstorp, där vi hade teknikträning och filmning. Varje söndag mellan 10-12 är motorbanan öppen för rullskidåkare. Jag fick tipset att tänka på tajmingen i stakningen. Efter lunch på ett konditori i Ljungbyhed körde vi styrketräning i Gustafs föräldrars trädgård. Jag är superklen, något som inte är en fördel i rullskidsåkning/ längdskidsåkning men jag tänker att jag ska börja styrketräna lite försiktigt för att gynna stakningen utan att det ska gå ut över löpningen.

IMGP2286

Analysering på Knutstorp

Lägrets sista pass blev intervaller uppför Lotta på Åsen backen vid Söderåsen. Jag tog backen fyra gånger, tre som intervaller och en som återhämtning. Varje backe tog 8-10min, där vi körde frånskjut och diagonal. Backen var brant så här var det också nödvändigt att åka bil ner.

Lägret var kort men superbra! Nu längtar man efter snö och längdskidor.

Ni kan också läsa Johannes rapport från lägret här!

One response to “Hallandsåsen

  1. Pingback: Lugn vecka! | www.johannesskanskskidakare.se·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s